www.vandrare.se > Övriga vandringar > Mullsjö - Taberg

 

>> Skriv ut !
Mullsjö - Taberg18-20 juli vandrade vi längs södra vätterleden. En vandring på totalt 65 km på 2,5 dagar. Här finns loggboken och lite bilder.

Måndag 2005-07-18

Stefan kom hem till Micke på Lördagskvällen. Söndagen ägnades åt shopping på A6 och Get out samt att packa vår utrustning.

Vaknade strax innan sju. Duschade och åt frukost. Vi blev skjutsade till Mullsjö och kom fram strax innan kl. 9. Där träffade vi en reporter från Jönköping.nu som gjorde ett reportage om oss. Första missen. Micke glömde kartan i bilen!! De fick vända och köra tillbaka för att lämna den till oss.

10.30 Startade vandringen. Första timmen tog vi oss ut ur Mullsjö. Kom in på södra Vätterleden vid 11.00 Stannade vid Trollsjön för kex och vatten. Sen gick vi vidare fram till och längs sjön Stråken.

12.20 Mat! Rejält hungriga stannade vi vid en dammlucka i Ryfors. Brinnande kärlek på menyn smakade mums även om vi saknade purjolöken. Vilade en stund och drack kaffe.

14.30 På benen igen. Hann gå 20 minuter innan vi fick en rejäl regnskur över oss så vi fick ta skydd under en tät gran en halvtimme. Sen fortsatte vi i en tämligen igenvuxen terräng på smala stigar med halvhögt gräs som blivit blött av regnet.

Något måste vara fel på det skinnfettet som vi smort in våra kängor med för kängorna läcker in vatten. Stefan kunde hälla ut vatten ur kängorna och vrida ur strumporna. Vi var tvungna att slå nattläger för att tända en eld och torka skor. Stannade där leden går över Stråken

Mickes pappa kom ut med bättre skofett att smörja med istället.

Kröp ner i sovsäckarna kl 22s

17 km | 20-23 grader | sol, en regnskur

Tisdag 2005-07-19

Med nyfettade skor gav vi oss iväg strax efter nio. Förmiddagen löpte i mycket lättare terräng än gårdagen. Lätta grusvägar och lite asfalt. Vi fick ett SMS av en kompis som sett på webben att vi var första nyhet på Jonkoping.nu. Kul!

Passerade länsgränsen mellan Västergötland och Småland, skrev i gästboken som fanns där. Klockan 13 var vi framme i Bottnaryd. Handlade på Tempo. Hittade ett vedskjul på en mekanisk verkstad som vi fick låna så vi kunde laga mat utan att bli blöta av regnet. Lyxade till det med att äta hamburgare och färska jordgubbar. Vilade och fyllde vatten vid verkstaden innan vi gav oss iväg.

Troligtvis har ledens sträckning ändrats bitvis de senaste 5 åren för vår kartas utmärkning av den stämmer inte med markeringarna. P.g.a. detta villade vi bort oss lite och fick gå 5 km extra innan vi kom fram till vårt planerade nattläger. Snabbt upp med tältet för att komma undan regnet. Snitsel och kokt potatis. Stefan tog ett uppfriskande kvällsdopp.

32 km | 18-19 grader | moln, 4-5 regnskurar

Onsdag 2005-07-20

Hade klockan på ringning halv åtta. Lämnade Löckna göl där vi sovit vid 9. Följde leden fram till Tabergsvägen vid Svinhult. O-ringen i orientering pågår och dagens etapp är förlagd till det området. För att undvika att gå rakt in i tävlingen valde vi att lämna leden och ta asfaltsvägen istället.

Var hemma hos Micke igen vi 13.10. Slöade, köpte pizza, duschade, packade upp och tvättade.

16 km | 18 grader | moln, sol, regnskurar