www.vandrare.se > Övriga vandringar > Tyresö - Haninge centrum - Flemingsberg

 

>> Skriv ut !

Tyresö - Haninge centrum - FlemingsbergHelgen 6-7 maj vandrade Stefan själv längs Sörmlandsleden från Tyresö via Haninge centrum och bort till Flemingsberg. Vandringen var totalt 43 km.

Lördag 2006-05-06

Åkte hemifrån kl 09 och tog mig via tunnelbana och buss till Tyresö där jag gick på leden. Första biten var lite stökig eftersom de dragit om leden efter att den kartan jag hade med mig trycktes med det gick ganska bra ändå.

Åt lunch uppe på en höjd vid Bylsjön. Fint väder och jätte mycket folk på leden. Det märks att man är i närheten av en storstad.

Fortsatte i Tyresta naturreservat och sedan in till och genom Haninge centrum. Mötte ett gäng scouter som var ute på hajk. Pratade med den en stund.

Vid en liten sjö som hette Svartsjön slog jag läger, tvättade mig, åt och lade mig i tältet för att lyssna på ishockey-VM.

26 km

 

Söndag 2006-05-07

Efter frukost gick jag upp till Paradiset som är en känd friluftsstuga. Där fick jag tag på färskt vatten. Gick sedan av leden en stund och gick en större och bättre väg. Det är visserligen finare natur vid lederna men stigarna är så små att vandringen går för långsamt. Rundade sjön Ådran och åt lunch i strax utanför Sofielunds avfallsanläggning (det luktade inte gott där men vad gör man när man är hungring).

Gick på leden igen vid Gladö kvarn, fanns gott om huggormar ett stycke strax efteråt. Efter ytterligare en timme var jag så framme vid Flemingsbergs pendeltågsstation. Fick vänta en halvtimme på nästa tåg innan det bar av hemåt igen.

17 km