www.vandrare.se > Övriga vandringar > Taberg och Vedarydsjön (rundslinga)

 

>> Skriv ut !
Taberg och Vedarydssjön (rundslinga)


Helgen 12-13 maj 2006 vandrade vi en rundslinga i anslutning till Taberg. Sträckan vi vandrade var 26 km.

 

Fredagen 2006-05-12

Micke hämtade upp Stefan på Jönköpings resecentrum kl. 15.30. Stefan hade åkt buss från Stockholm under dagen. Vi åkte och handlade mat för helgen, åkte hem och packade. Strax innan 19 lämnade vi Mickes lägenhet och började vandringen.

Efter en timme hade vi kommit fram till sjön Eckern när vi lagade middag. Potatismos och färsbiffar. Kom på att vi glömt packa ner frukostbrädet så vi ringde till Mickes kompis Håkan som kom ut med brödet till oss.

Han vandra en timme till efter maten innan det började bli mörkt. Vi stannade då eftersom vi kände att vi inte ville sätta upp ett helt nytt tält i mörkret. Kokade kaffe som blev alldeles för starkt eftersom vi bytt kaffesort.

Strax efter 11 låg vi i säckarna. Micke somnade bums medan Stefan låg vaken fram till kl 01 innan han somnade.

8 km

 

Lördagen 2006-05-13

Hade klockan på väckning kl. 7 och hade packat ihop och ätit frukost vid åttatiden. Gick ner mot Bratteborgsvägen och träffade efter en knapp timma Anette från Jönköpingsposten. Vi satte och i en liten dunge och kokade kaffe åt bananer och blev intervjuade. Blev sittandes i två timmar och pratade med journalisten.

Vandrade sedan ner till Vedarydssjön och gick runt den. Stannade och åt lunch på parkeringen utanför Mickes jobb i Månsarp. Gick vidare in i Taberg och gick/klättrade uppför Tabergs topp. Vandringen avslutades med varsin jättestor glass på toppen.

Allt har gått förvånansvärt lätt. Vi har klarat oss helt från skavsår och liknande. Allt verkar bra inför Gotlandsvandringen.

18 km | 10-20 grader | mulet på morgonen men bättre senare under dagen